Arbetsliv

Arbetsliv

Utbildning efter behov

Alla yrkesutbildningar har planerats i regional samverkan mellan Hultsfred Lärcenter, Vimmerby Lärcenter och Komvux Västervik. Vi skapar en rekryteringsyta till anställning, både lokalt, regionalt och nationellt. Vi arbetar i nära samarbete med näringslivet inom privat och offentlig sektor för att identifiera vilka utbildningsbehov som finns. Det har lett till flera kortare yrkesutbildningar där många går direkt ut i jobb efter avslutad utbildning.

Vi kan snabbt kan mobilisera oss och en ny utbildning kan starta inom 6 månader. Allting börjar med första samtalet! Svårare än så behöver det inte vara. Till er hjälp har vi vår administrativa personal, utbildningsmäklare och rektorer som aktivt jobbar med att skapa kontakter inom olika nätverk och som är länken mellan Campus/Komvux/Lärcenter och näringslivet.

Exempel på samarbeten som har lett till utbildningar och jobb

Gjuterioperatör

Initiativet till utbildningen togs av personalavdelningen på Ljunghäll i Södra Vi. De hade ett skriande behov av gjuterioperatörer. De visade sig efter en undersökning av branschen att alla i regionen hade samma behov. Kontakter togs med Additiv Teknikcenter i Hultsfred (ATC) och ledde till ett samarbete mellan ATC, Hultsfred Lärcenter och gjuteriföretagen i regionen. Samtliga studeranden fick arbete efter avslutad utbildning.

Undersköterska

Undersköterskeutbildning är ett samarbete med Vård – och Omsorgscollege, offentlig sektor, Hultsfred Lärcenter och Facket. Utbildningen kan man läsa på olika sätt; via distans och på plats. Det är stor brist på undersköterskor och kommer så att vara en lång tid framöver. Därför är det en viktig och samhällsnyttig satsning som Hultsfred Lärcenter gör med att utbilda nya undersköterskor och vi har även kombinationsutbildning som fortbildar personal som redan jobbar inom vården men saknar relevant utbildning inom området.

Alla utbildningar som Hultsfred Lärcenter har är utvecklade i samarbete med branschen och företagen lokalt och regionalt. Vi har även Gods- och Transportförare i samarbete med SYAB, CNC-operatörer, Lokalvård, Förskollärare och 3D-tekniker.

Behöver du kompetensutveckla dina medarbetare?

Har ditt företag behov inom något specifikt område? Tveka inte att höra av er till oss! Vi kan hjälpa till att skapa allt från enstaka kurser till reguljära utbildningar.

Omställninsgsstudiestöd

Från och med 1a oktober 2022 kan du som är mitt i arbetslivet och vill bredda din kompetens söka omställningsstudiestöd. Läs mer om regler och ansökan på CSN: Omställningsstudiestöd – för dig som är mitt i arbetslivet

Kontaktpersoner

Örjan Homanen Malmer

Utbildningsmäklare

010-354 26 38