10 tips för dig som är student

Här kommer lite tips från Studier.se:
Det finns en tjusning i studentlivet och allt vad det innebär. En snålare ekonomi, korridorsboende, tentafirande och nya vänner är det som ofta präglar en students liv. Men för att spara pengar och kunna njuta till max av studenttiden kan några tips på vägen vara till god hjälp. Här är 10 life hack för dig som är student!

icons8 book 400Låna litteratur på biblioteket

Eftersom studentplånboken ofta är tunn kan inköp av litteratur ofta förstöra den personliga budgeten med höga kostnader. Men många gånger finns böckerna på bibliotek runtom där du bor. Men glöm inte kolla upp böckerna i tid, helst så fort du får litteraturlistan, för tyvärr är du inte ensam om att vilja låna gratis böcker.

icons8 student male 80 Använd dina studentförmåner

Som student finns mängder av appar med rabatter som kan utnyttjas av dig som är student. Kolla alltid upp innan ett köp om du har rabatt på det specifika stället. Många företag har studentrabatter utan att skylta med det. Fråga alltid! I Hultsfred finns det exempelvis studentrabatt på Hagadal!

icons8 food 100 Planera veckans mat

Planera kanske inte låter som den roligaste sysselsättningen, men med lite ansträngning kan veckans mat bli roligare än vad du tror. Genom att veta vilken mat som ska lagas och med vilka inköp kan du både spara pengar och få lunchen i matlådan att faktiskt bli en kulinarisk upplevelse.

icons8 halloween candy 200Belöna dig själv

1010

Precis som bilden visar behöver vi motivera oss själva till att faktiskt läsa igenom den boken som vi kanske inte egentligen hade valt att läsa på vår fritid. Ge dig själv en belöning när du läst ett antal sidor eller pluggat effektivt en viss tid. Det gör arbetet både roligare och mer effektivt!

icons8 smiling 96 1 Glöm inte ha kul!

Många tycker att studentlivet är den roligaste tiden i livet. Trots den skrala ekonomin har man tid och energi att skapa bra kontakter, vänner för livet och gå på tentafester och evenemang. Försök inte att enbart känna stress för tentan, det är viktigt att ha kul också!

icons8 money 100Sälj gammal skit

Du har säkerligen saker hemma som enbart står och samlar damm eller kläder som inte används. Sälj allt du inte använder på hemsidor för second hand-köp för att få lite extra klirr i kassan. Du rensar ditt hem samtidigt som du tjänar pengar. Hur bra är inte det?

icons8 womens hoodie 256 Handla second hand

Vintagekläder är trendigt, smart och hållbart. Genom att handla kläder på second hand blir man fashionabel, unik, miljövänlig och smart eftersom du i slutändan sparar pengar på att handla begagnat. Win win win situation!

icons8 timer 100Sätt en timer

Känner du igen dig i att tappa koncentrationen efter en stund när du pluggar? Ett hett tips är att sätta en timer på ca 45 minuter för att sedan ta en kvarts rast. Då vet du att du får en belöning efter en begränsad tid och jobbar därför ännu hårdare och effektivt.

icons8 talk 96 Prata mer!

Vi behöver såklart läsa och skriva men vi underskattar ofta att tala och lyssna. Genom att prata om den stundande tentan eller provet med sina studentkompisar över en fika får man dels en trevlig stund och man lär sig bra genom att både lyssna och delta i diskussioner.

icons8 real food for meals 96 Byt matlåda

Tycker du att din lagade mat följer ett och samma mönster utan omväxling? Bestäm med en kompis att byta matlåda så får du en roligare lunch och större variation på veckans matlådemat!

Källa: 10 life hacks för dig som är student! | studier.se.

Tre hoppande glada människor i ett vinterlandskap. Representerar våra glada studenter på Hultsfred Lärcenter.