Pennor i ring i olika färger. Representerar olika studieformer på Hultsfred Lärcenter.

Studieformer

På Hultsfred Lärcenter finns det möjlighet att studera med olika studieformer beroende på dina förutsättningar och vad skolan kan erbjuda. Olika utbildningsformer har olika upplägg och olika krav på studieform. Vi försöker alltid att anpassa efter våra studenters behov och förutsättningar i den mån det är möjligt.

På Hultsfred Lärcenter finns mycket av det som du kan tänkas behöva under dina studier:

  • datorer
  • grupprum
  • videokonferensanläggningar
  • webbkameror
  • headset

Vi har också personal som kan hjälpa till med att komma igång med studierna och som gärna ger tips eller svarar på frågor runt studierna.

Hultsfred Lärcenter erbjuder tillgång till lokalerna dag som kväll, alla dagar i veckan under generösa tider. Efter behov utöver ordinarie tider så löser vi det genom att du får ett passerkort.

Studieformer

Platsförlagd, flex eller distans

Distansstudier och flex kan se mycket olika ut. Vissa utbildningar är i hög grad självstudier medan andra baseras mer på gemensamma aktiviteter. En tät dialog med undervisande lärare är viktig.

Det finns kurser som är platsförlagda och andra helt på distans. Platsförlagda utbildningar via videokonferenser och olika tekniska plattformar är vanligt förekommande, särskilt inom eftergymnasiala utbildningar.

Studera på distans

Att studera på distans kan vara en alternativ studieform för många som inte har möjlighet att flytta till studieorten, som arbetar, är föräldralediga eller ägnar en del av sin dagtid åt andra aktiviteter och därför har svårt att genomföra platsförlagd undervisning. Det är vanligt framförallt i eftergymnasial utbildning.

Det är dock viktigt att tänka på att distansstudier inte är någon genväg till betyg eller kunskap. Snarare kan det ofta kräva mer än platsförlagda utbildningar, åtminstone i början innan man har vant sig vid tekniken och arbetssättet. Men samtidigt som det är arbetskrävande är det naturligtvis också belönande.