CNC-operatör – 1 år

Start/Slut: 16/1 2023 – 12/1 2024
Pågående utbildning
Studieort: Hultsfred
Studieform: På plats, dagtid. Studietakt 100%, 1 år.
Studieuppehåll: Sommar
Förkunskaper: Grundläggande svenska eller motsvarande.

Som CNC-operatör (ibland kallat CNC-tekniker) kvalitetssäkrar du ett produktionsflöde – från början till slut. Detta innebär att du utifrån ritningar programmerar datorstyrda maskiner och sedan kontrollerar maskinernas bearbetning. Som CNC-operatör har du själv ansvar för bland annat produktion och planering, rapportering samt översyn och underhåll på maskinen.

Du har, som CNC-operatör inom industrin, ett stort ansvar och en betydande roll i produktion där kvalitet och kompetens är viktiga beståndsdelar.

Under utbildningen ingår APL – Arbetsplatsförlagt lärande. Det innebär att delar av utbildningen görs på ett företag som vi på skolan samarbetar med och de är förberedda på att ta emot dig som är studerande. På företaget finns det möjlighet att knyta kontakter, få en inblick i olika arbetsmoment och att möta arbetslivet på riktigt.

De teoretiska delarna under utbildningen kommer du att möta i inspirerande lokaler hos Additivt Teknikcenter. Additivt Teknikcenter är uppbyggt som en liten industri där det finns många olika tekniska utrustningar, maskiner och verktyg.

CNC- vad är det?

… förkortningen CNC står för det engelska uttrycket Computer Numerical Control. Det betyder att en datorstyrd maskin används i tillverkningsprocessen, t.ex. vid fräsning, svarvning eller svetsning.

Alla yrkesutbildningar sker i Regional Samverkan mellan Hultsfred Lärcenter, Vimmerby Lärcenter och Komvux Västervik.


Utbildningen är på gymnasial nivå.
Utbildningen är CSN-berättigande.

Kontaktpersoner

Carolina Olsson

Studie- och yrkesvägledare

Joakim Svensson

Platschef Additivt Teknikcenter

0495-24 08 25
Additivt Teknikcenter
Sågdammsvägen 3
577 30 Hultsfred
CNC - robotar som agerar bartenders. CNC operatör på Hultsfred Lärcenter