Grundläggande kockutbildning

Start/Slut: 28 Augusti 2023 – 14 juni 2024
Studieort: Västervik
Studieform: På plats, dagtid. Studietakt 100%, 1 år.
Studieuppehåll: Jul
Förkunskaper: Matematik delkurs 3 samt svenska på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper. Förkunskapstest ingår i antagningsprocessen.
Ansökan: Ansökan är stängd. Se ingående kurser.

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta inom restaurangbranschen. Du tycker om matlagning, ett högt tempo och har en kreativ sida. Du lägger även stor vikt vid att kunden är nöjd och tycker att kundbemötande och service är viktigt.

Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska moment. Du får lära dig både grunder och fördjupning i kokkonst samt varuhantering och hur du på bästa sätt skapar smakfulla och näringsrika maträtter. Efter utbildningen har du tillräcklig kompetens för att kunna arbeta som kock i både restaurangkök och storkök.

Du läser utbildningen på helfart under två terminer. Ca 10 veckor är arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det innebär att delar av utbildningen görs på ett företag som vi på skolan samarbetar med och de är förberedda på att ta emot dig som är studerande. På företaget finns det möjlighet att knyta kontakter, få en inblick i olika arbetsmoment och att möta arbetslivet på riktigt. Utbildningen genomförs tillsammans med gymnasieelever på restaurangprogrammet vid Västerviks gymnasium. Det innebär att du läser tillsammans med gymnasieelever från alla tre årskurser.

Alla yrkesutbildningar sker i Regional Samverkan mellan Hultsfred Lärcenter, Vimmerby Lärcenter och Komvux Västervik.


Utbildningen är på gymnasial nivå.
Utbildningen är CSN-berättigande.

Kontaktpersoner

Carolina Olsson

Studie- och yrkesvägledare

Restaurangkök inom grundläggande kock utbildning